Onze tweede pijler

Afval

In restaurants wordt jaarlijks 61 miljoen kilo aan voedsel weggegooid als gevolg van bederf, overproductie en te grote porties.  Een uitgebreide kaart vraagt om een diverse en uitgebreide voorraad terwijl een variabele kaart/dagmenu helpt met effectief inkopen. Een strak inkoop- en keukenbeleid beperkt voedselverspilling.
Uiteraard scheid je glas en karton. Maar er komen zoveel andere waardevolle grondstoffen uit jouw bedrijf. Wij helpen je graag bij het verduurzamen van je afval.

Voordelen van

duurzaam verbruik

Verduurzamen is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor jouw zaak. Afval is daar een groot voorbeeld van. Door hierop te verduurzamen zal je een diversere groep consumenten aanspreken die vervolgens bij jou willen komen eten.

Wanneer jij aantoont dat je bezig bent met verduurzamen, kiezen meer mensen voor jou. Neem contact met ons op om te kijken of jouw afval ook gescheiden opgehaald kan worden.

Wat jij kan doen

Verminderen

Dit is uiteraard de beste manier om grondstoffen te sparen, en tegelijk ook kosten! Groenten zuinig schoonmaken, porties precies afwegen, de indeling van de koeling goed organiseren op THT.

Gescheiden inzameling

Vraag uw inzamelaar om een offerte voor gescheiden inzameling. Dan wordt uw ‘swill’ benut voor de productie van biogas.

Wat jij kan doen

Verminderen

Dit is uiteraard de beste manier om grondstoffen te sparen, en tegelijk ook kosten! Groenten zuinig schoonmaken, porties precies afwegen, de indeling van de koeling goed organiseren op THT.

Gescheiden inzameling

Vraag uw inzamelaar om een offerte voor gescheiden inzameling. Dan wordt uw ‘swill’ benut voor de productie van biogas.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!