Tip 2

Afval

In restaurants wordt jaarlijks 51 miljoen kilo aan voedsel weggegooid als gevolg van bederf, overproductie en te grote porties. Steeds meer consumenten laten maaltijden bezorgen, vaak verpakt in plastic. Op veel terrassen wordt wegwerp plastic gebruikt, wat vaak in gracht of zee belandt. Kortom afval is een enorm probleem. Ook de consument is zich hier bewust van en stelt steeds meer eisen. Hoe kun je hier op inspelen als horecaondernemer? Lees hieronder onze tips.

Het is even wennen om je afvalstromen anders aan te leveren. Maar ik zou nu niet anders meer willen! En door ons plasticvrije terras hebben we ook veel minder afval.

Bob Meijer

Brasserie Groep

Wat kan jij doen?

Verspil geen voedsel

In Nederland gooit de horeca zo’n 51 miljoen kilo voedsel per jaar in de kliko! 175 restaurants die deelnamen aan de Food Waste Challenge bewijzen dat dit beter kan. Zij bespaarden € 757.775 door 21% minder voedsel weg te gooien!  

Gescheiden inzameling

Scheid zoveel mogelijk je afval. Laat een gratis scan van je afval maken door een afvalverwerkingsbedrijf. Kijk ook naar lokale mogelijkheden, zie als voorbeeld ons project met InzamelHelden in Leiden. 

Minder plastic

Plastic (zwerf)afval is een groot probleem. Vervang wegwerp plastic en plastic (meeneem)verpakkingen door een duurzame variant. Doe mee met de plasticvrij terras actie. 

Plastic dopjes

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!