Wij volgen 

Zes pijlers

Bij verduurzaming van de horeca denken de meeste mensen vaak het eerst aan biologische producten en minder vlees. Dat klopt, maar er zijn nog zoveel meer dingen die een horecazaak kan doen om zijn bedrijfsvoering te verduurzamen. Denk aan energiezuinige apparaten, het scheiden van afval, het schenken van kraanwater of het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom hebben wij

zes pijlers?

Wij willen horeca ondersteunen in een of meerdere van deze zes categorieën een steentje (of een hele berg) bij te dragen aan het verduurzamen van onze wereld. Deze zes categorieën zijn onze speerpunten en de rode draad in het verduurzamen van jouw horecazaak.

De pijlers

Voedsel

De wereld verbeteren met je menukaart: veel makkelijker dan je denkt. Neem bijvoorbeeld een plantaardigere menukaart. Wij helpen je graag met onze tips.

Afval

Minder verspilling en waardevolle reststromen. Jouw afval is geld waard. Volg onze tips over wat jij met je voedselresten kan doen en ervaar hoe gemakkelijk verduurzamen kan zijn.

Energie

Met slimme maatregelen snel kosten besparen. Energie is de allerduurzaamste maatregel. Leer energie te besparen door anders te werken.

Water

Van besparende spoelsystemen tot CO2 besparen door kraanwater te serveren: wij denken met je mee over de beste opties voor jouw horecazaak.

Huisvesting

Een nieuw (gerecycled) interieur, extra isolatie: een positieve milieu impact kan op allerlei manieren. Wij denken met je mee over het verduurzamen van jouw huisvesting.

Menskracht

Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Leer door onze tips hoe je jouw medewerkers kan binden en boeien. Verduurzaam jouw horecazaak door samen te werken.

De pijlers

Voedsel

De wereld verbeteren met je menukaart: veel makkelijker dan je denkt. Neem bijvoorbeeld een plantaardigere menukaart. Wij helpen je graag met onze tips.

Afval

Minder verspilling en waardevolle reststromen. Jouw afval is geld waard. Volg onze tips over wat jij met je voedselresten kan doen en ervaar hoe gemakkelijk verduurzamen kan zijn.

Energie

Met slimme maatregelen snel kosten besparen. Energie is de allerduurzaamste maatregel. Leer energie te besparen door anders te werken.

Water

Van besparende spoelsystemen tot CO2 besparen door kraanwater te serveren: wij denken met je mee over de beste opties voor jouw horecazaak.

Huisvesting

Een nieuw (gerecycled) interieur, extra isolatie: een positieve milieu impact kan op allerlei manieren. Wij denken met je mee over het verduurzamen van jouw huisvesting.

Menskracht

Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Leer door onze tips hoe je jouw medewerkers kan binden en boeien. Verduurzaam jouw horecazaak door samen te werken.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!