6 manieren om te

verduurzamen

Bij verduurzaming van de horeca denken de meeste mensen vaak het eerst aan biologische producten en minder vlees. Maar er zijn nog zoveel meer dingen die een horecazaak kan doen om haar bedrijfsvoering te verduurzamen. Denk aan energiezuinige apparaten, het scheiden van afval, het schenken van kraanwater of het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze duurzame tips

Voedsel

De wereld verbeteren met je menukaart: veel makkelijker dan je denkt. Wij helpen je graag met onze tips.

Afval

Minder verspilling en waardevolle reststromen. Jouw afval is geld waard. Volg onze tips over wat jij met je voedselresten kan doen en ervaar hoe gemakkelijk verduurzamen kan zijn.

Energie

Met slimme maatregelen snel kosten besparen. Energie is de allerduurzaamste maatregel. Leer energie te besparen door anders te werken.

Water

Van besparende spoelsystemen tot CO2 besparen door kraanwater te serveren: wij denken met je mee over de beste opties voor jouw horecazaak.

Huisvesting

Een nieuw (gerecycled) interieur, extra isolatie: een positieve milieu impact kan op allerlei manieren. Wij denken met je mee over het verduurzamen van jouw huisvesting.

Menskracht

Je medewerkers zijn je belangrijkste kapitaal. Leer door onze tips hoe je jouw medewerkers kan binden en boeien. Verduurzaam jouw horecazaak door samen te werken.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten hoe duurzaam jouw restaurant is? Doe de scan en ontdek met welke aanpassingen je snel impact hebt. Bij een groene eindscore kom je in aanmerking voor een gratis vermelding op duurzaamuiteten.nl. Heb je nog vragen over de scan, neem dan contact met ons op! 

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!