Tip 3

Energie

Energie besparen is geld besparen. De overstap naar ledverlichting en energiezuinige apparatuur is een eerste stap. Maar ook bewuster gedrag, vooral in de keuken, levert winst op. Een energierekening kan hierdoor een kwart tot bijna 50% lager worden. Dat scheelt bij een klein restaurant zo 1.000,- per jaar. Lees verder om te achterhalen met welke maatregelen jij geld kunt besparen.

Wat kan jij doen?

Stroom

Een enkele LED lamp bespaart tijdens zijn levensduur 200,-. Het is daarmee de makkelijkste manier om de stroomrekening omlaag te brengen. Bekijk het handige overzicht per ruimte.

gasfornuis

Gas

Hoe vaak staat een gaspit op vol vermogen, terwijl de pan leeg is? Een open buitendeur is uitnodigend, maar hoe voorkom je warmteverlies? Vele kleine maatregelen, zorgen bij elkaar voor een grote besparing. Waar zie jij kansen?

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!