Onze derde pijler

Energie

Energie besparen is de allerduurzaamste maatregel. In horecakeukens wordt onnodig veel energie verbruikt. Veel apparatuur is verouderd, waardoor de energierekening structureel te hoog uitvalt. Wij adviseren en helpen je graag verder met het verduurzamen van jouw zaak. 

Voordelen van

duurzaam verbruik

Verduurzamen is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor jouw zaak. Energie is daar een groot voorbeeld van. Door hierop te verduurzamen zal je een diversere groep consumenten aanspreken die vervolgens bij jou willen komen eten.

Wanneer jij aantoont dat je bezig bent met verduurzamen, kiezen meer mensen voor jou. Wij helpen je hier dan ook graag een handje bij.

Waar zou je aan kunnen denken

LED-licht

Dit verdient u in minder dan drie jaar terug. LED is er ook in zachte kleuren en met dimmers.

Werk anders

Veel apparatuur staat in de horeca een deel van de tijd onnodig aan. Dit geldt voor ovens, fornuizen, frituur- en afzuiginstallaties. Deuren van koel- en vriescellen staan vaak onnodig open. Een strokengordijn kan bij intensief gebruik al veel schelen. Door goede instructies aan uw personeel kunt u veel energie besparen.

Wat kan jij doen?

LED-licht

Dit verdien je in minder dan drie jaar terug. LED is er ook in zachte kleuren en met dimmers.

Werk anders

Veel apparatuur staat in de horeca een deel van de tijd onnodig aan. Dit geldt voor ovens, fornuizen, frituur- en afzuiginstallaties. Deuren van koel- en vriescellen staan vaak onnodig open. Een strokengordijn kan bij intensief gebruik al veel schelen. Door goede instructies aan jouw personeel kun je veel energie besparen.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!