Winterterras zonder klimaatschade
Tekst: Carien Overdijk Terrassen ook in de winter toestaan? Ja. Hitte de buitenlucht inpompen?...
Je terras plastic vrij : dat kan
Tekst: Maaike de Waele Lekker chillen op een terras? Zonder je zorgen te maken over...
Bakfiets redt grondstoffen
Tekst: Carien Overdijk Eindelijk is het zover. Onze plannen voor reductie, scheiding en schone...
Tonijnsalade: kan het nog?
Tekst: Pieter Vader Kun je nu wél of geen tonijn meer eten? Daar past geen simpel ja of nee op....
Eten van dichtbij
Tekst: Carien Overdijk Weinig mensen weten hoeveel prachtige ingrediënten er in onze eigen,...
(Plantaardig) aanbod creëert vraag
Tekst: Jeroen Schrama De laatste paar weken sta ik regelmatig met mijn skateboard op het...
Rolcontainers en dikke diesels het centrum uit: ons plan voor bedrijfsafval
Tekst: Roland Koster Onze binnenstad is fantastisch opgeknapt de laatste jaren, en...
55 Leidse restaurants dringen CO2-uitstoot sterk terug
Tekst: Carien Overdijk De Leidse energiescan voor de horeca is een succes. Op initiatief...
Leids kraanwater, lekker cool!
Tekst: Carien Overdijk Kraanwater: ‘Hee, ga je me nog bestellen?’ Klant: ‘Mwah, ik durf...
Een klimaatvriendelijke steaktartaar
Tekst: Eric van Veluwen Tomaten in de winter? Is dat niet net zoiets als aardbeien met kerst?...
Alexander wil groener, maar vlees is het populairst
Tekst: Carien Overdijk ‘Ik vind klimaat en milieu erg belangrijk’ zegt Anja Hu-Ma, chefkok...
Wordt logica nationaal kampioen duurzame horeca?
Tekst: Carien Overdijk Update oktober 2016: Restaurant Logica heeft op 19 september 2016 de Falco...
Kicken met je eigen bakje
Tekst: Carien Overdijk Ruik je het al? Je nasi rames, babi pangang en saté in het warme,...
Trek in een smeuïg visje zonder bijsmaak?
Tekst: Jeroen Verbraeken De vraag naar duurzame vis neemt de laatste jaren sterk toe....
Broodje burger in de Vrouwensteeg
Na tien jaar Leiden ben ik naar Amerika verhuisd. Mijn nieuwe thuisbasis, het slaperige stadje New...
‘De quiche is helaas uitverkocht.’
Tekst: Carien Overdijk Ze hadden geen horeca-ervaring toen ze lunchroom Logica in Leiden...
Uitgaanspubliek wil minder Wattjes
Tekst: Carien Overdijk Alle podia pompen er op een concert- of theateravond veel Watt...
Genoeg ge-waste, hier komt de doggybag
Tekst: Anne Gotink Ruim tienduizend ton voedsel. Zoveel eten veegt het keukenpersoneel in...
Scarlatti, Re-spons en ‘Crabbetje gaan voor LED
Tekst: Anneloes Spit In oktober 2015 ben ik vanuit het bedrijf Klimaatroute van start gegaan om...
Huh? Waarom doen we dit eigenlijk?
Omdat we maar één planeet hebben Omdat de klimaatverandering moet stoppen Omdat boeren overal ter...