Ons bestuur

Minke Vorstenbosch

Minke Vorstenbosch

Voorzitter

Minke is een ervaren consultant internationale handel. Ze heeft oog voor de (soms tegengestelde) belangen van verschillende partijen. Het is haar kracht om samen met zulke partijen in harmonie een groter, gezamenlijk doel te realiseren. Dat wil ze benutten voor Duurzaamuiteten: winst voor ondernemer én maatschappij. Thuis is ze fanatiek amateurkok. Bij alles staat duurzaamheid hoog in haar vaandel.

Jeroen Schrama

Jeroen Schrama

Bestuurslid

Al zijn hele leven wil Jeroen de wereld een stukje groener maken. Eerst in de politiek, maar sinds kort ook door op lokaal niveau groene projecten op te starten. De projecten variëren van een buurtmoestuin & eigen blog tot de verpakkingsvrije winkel & de Green Deal Zeeheldenbuurt. De uitnodiging om mee te doen met de stichting Duurzame Horeca accepteerde hij dan ook graag. Want een betere wereld gaat (ook) door je maag.

Daphne Treurniet

Daphne Treurniet

Bestuurslid

Daphne is bedrijfskundige met twintig jaar ervaring in verschillende sectoren. Ze werkt in diverse rollen aan het duurzaam inrichten van de economie, want ze wil dat onze planeet ook in de toekomst leefbaar blijft voor iedereen. Ze geniet van de innovaties waarmee ondernemers inspelen op de eisen van deze tijd. En ze gaat graag uit eten!

Arnoud Bloem

Arnoud Bloem

Bestuurslid

Arnoud is eigenaar van het in Leiden welbekende Leidsch Beleg. Hij wil met zijn lunchroom en cateringbedrijf duurzaam de toekomst in. Graag helpt hij met zijn ervaringen ook andere ondernemers en gemeentes om samen een duurzame slag te slaan.

Lambert Zegers

Lambert Zegers

Penningmeester en secretaris

Lambert is als jurist in diverse functies werkzaam geweest bij het Bedrijfschap Horeca en Catering. Bij Duurzaamuiteten wil hij opnieuw maatschappelijk actief zijn voor de sector. Lambert is privé steeds op zoek naar de juiste wijn-spijscombinatie, en komt dus ook als gast graag in restaurants. Thuis kookt hij steeds meer met groenten.

Onze mensen

Sophie de Jong

Sophie de Jong

Organisatiekanjer

Student Sophie helpt ons met publieksvoorlichting. In 2019 heeft ze twee prachtige, volgeboekte Tasting Trails georganiseerd met medewerking van 5 duurzame horecagelegenheden. Op elke locatie kregen de deelnemers presentaties en een heerlijke proeverij. Ze gaat dit evenement ook in 2020 weer voor ons opzetten.

Simone Wesselius

Simone Wesselius

Dataspeurneus

Simone levert, vanuit haar achtergrond als web-analist, een bijdrage aan het vervullen van de digitale ambities van de stichting. Zij houdt overigens niet alleen van data, maar heeft ook een grote belangstelling voor de vergroening van de leefomgeving en van tuinen.

Hans Rosman

Hans Rosman

Cijferkraker

Hans is als bedrijfseconoom jarenlang werkzaam geweest bij het Bedrijfschap Horeca en Catering. Ook bij ons ontfermt hij zich over de cijfers, ditmaal als extern penningmeester. Hij ziet dat verduurzaming steeds belangrijker wordt, en hoopt daar op deze manier aan bij te dragen.

Emily den Boer

Emily den Boer

Duurzame duidendpoot

Emily – momenteel masterstudent rechten – zet zich al jaren in voor het milieu. Voorheen is ze bestuurslid van Studenten voor Morgen geweest, een landelijk duurzaamheidsnetwerk. Ze helpt onze stichting bij publieksevenementen.

Marijtje Mulder

Marijtje Mulder

Voorvechter voedseltransitie

Een sterke verbondenheid met de natuur drijft Marijtje. Zij focust daarbij op voedsel, vanwege de impact op natuur en milieu. In diverse rollen werkt ze aan de voedseltransitie. Marijtje, tevens mede-oprichter van de Leidse stadstuinderij Het Zoete Land, helpt onze stichting met een langlopend project om duurzame streekproducten op restaurantmenu’s te krijgen.

Bas Hickendorff

Bas Hickendorff

Web wizard

Bas is onze digitale goochelaar. Hij bouwt tooltjes (zo noemt hij dat) voor de site, en vervult al onze andere digitale wensen. Dat doet hij omdat hij onze doelstellingen onderschrijft.

Roland Koster

Roland Koster

Wegbereider

Roland is onze projectleider voor het project Bedrijfsafval Binnenstad. Hij werkt aan een pilot in een deel van Leiden-centrum om het bedrijfsafval te verminderen. En om het schoner en stiller af te voeren. We doen dit project samen met de gemeente en de ondernemers.

Carien Overdijk

Carien Overdijk

Ervaringsdeskundige

Carien heeft in 2014, met geestverwant Govert-Jan de Vrieze, de stichting Duurzame Horeca Leiden en omstreken opgericht. Zes jaar lang mocht ze bij restaurants letterlijk en figuurlijk in de keuken kijken. Dat is óók gastvrijheid! Vanaf najaar 2020 ondersteunt ze de stichting in een adviesrol. Planeetvriendelijk ondernemerschap blijft een van haar prioriteiten, en een warm hart voor horeca zal ze altijd behouden.

Jolanda Robinson

Jolanda Robinson

Ketenschakelaar

Jolanda is onze projectleider Doorbraak Duurzame Streekproducten. Zij werkt aan het vergroten van het volume duurzame en regionaal geproduceerde producten op de foodservicemarkt (horeca, catering en zorg) in Leiden en wijde omgeving. Het project, dat we samen met LTO Noord uitvoeren, bevordert korte voedselketens en vormt een stimulans voor boeren en tuinders om (verder) te verduurzamen.

Lize Overweter

Lize Overweter

Kantoorkrachtpatser

Lize spoort onvermoeibaar informatie voor ons op, vult onze database en ontwerpt onze nieuwsbrieven.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder, doe dan deze korte duurzaamheidsscan en kom erachter waar eventueel nog (eenvoudige) stappen te maken zijn om de duurzaamheid verder te verbeteren in uw establishment. Bij een groene score bieden wij naast de test ook een consumenten website waar u zaak in de etalage kan staan naast vele andere duurzame horeca.

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!