Duurzame Streekproducten; van Boer naar Bord

Duurzame streekproducten zijn momenteel zeer moeilijk verkrijgbaar op de Foodservicemarkt. De hoge productkwaliteit, de unieke smaakverhalen en een aanzienlijke milieuwinst vormen samen een sterke propositie.

Niet alleen het verminderen van voedselkilometers (en hiermee het verminderen van CO2 uitstoot) is een reden om voor duurzame producten van dichtbij te kiezen, maar ook het bevorderen van biodiversiteit en ondersteuning van een gevarieerd landschap spelen een belangrijke rol.

Duurzame Horeca Nederland is daarom samen met LTO Noord en Provincie Zuid-Holland het project “Van Boer naar Bord” begonnen. Via een aantal stappen gaan we het brede aanbod duurzame regionale versproducten beschikbaar maken voor de zakelijke markt (horeca en catering) in Holland Rijnland.

Er zijn al veel verschillende korte keten initiatieven geweest, die in meer of mindere mate succesvol waren. Wij hebben deze grondig tegen het licht gehouden en dit zijn de geleerde lessen.

Verse streekproducten verrijken de smaken van jouw keuken

Gerelateerde projecten