Energiescan

Impact van dit project

kennis delen

100 ondernemers

 namen deel aan energiescan

euro

55  investeerden

in energiebesparende apparatuur

92 ton CO2 reductie

per jaar

Probleem: energieverspilling in horeca

Hoe kunnen we horecaondernemers bewuster laten omgaan met energieverbruik? De horeca maakt gebruik van heel veel energieslurpende apparatuur zoals vaatwassers, koelkasten en ovens. Het installeren van energiezuinige apparaten levert twee maal winst op: beter voor het milieu + aanzienlijk lagere energierekening voor de horecaondernemer.

Aanpak

Het organiseren van een energiescan voor horecaondernemers in Leiden in samenwerking met het bedrijf Klimaatroute. Deze organisatie had al ervaring met de scan in een aantal grotere steden. De scan is geheel gefinancierd door de gemeente Leiden.  

Stakeholders

Klimaatroute, Gemeente Leiden, horecaondernemers.

Looptijd

Eind 2015 – zomer 2017

Resultaten

  1. 100 horecaondernemers geinformeerd over energiebesparende mogelijkheden 
  2. 55 deelnemers investeerden bijna 1 ton in energiebesparende apparatuur en verlichting 
  3. Dit levert 93 ton CO2 besparing op per jaar 
  4. Meer dan 20 ondernemers hebben plannen om de adviezen van de Klimaatroute later door te voeren

Lees meer over de ervaringen van de deelnemende restaurants

de Klok

Gerelateerde projecten