Onze eerste pijler

Voedsel

Inmiddels weet iedereen dat rundvlees (en -zuivel) het meest milieubelastend is en kip het minst. Hoe plantaardiger de menukaart, hoe minder milieuschade. Maar we begrijpen ook dat je niet radicaal de kaart kunt ombouwen naar plantaardig. Daarom helpen wij je graag bij het maken van goede en gemakkelijke stappen naar een menukaart.

Voordelen van

duurzaam verbruik

Verduurzamen is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor jouw zaak. Voedsel is daar een groot voorbeeld van. Door hierop te verduurzamen zal je een diversere groep consumenten aanspreken die vervolgens bij jou willen komen eten.

Wanneer jij aantoont dat je bezig bent met verduurzamen, kiezen meer mensen voor jou. Wij helpen je hier dan ook graag een handje bij.

Wat kan jij doen?

Stap over op vega

Het produceren van vlees is enorm mileubelastend. De vegetarische slager is het perfecte voorbeeld van een duurzame optie op jouw menukaart. Maak je kaart divers!

Groentegerechten eerst

Zet aantrekkelijke groentegerechten bovenaan de kaart bij de voor- en hoofdgerechten, en label deze niet apart als ‘vegetarisch’.

Verhouding groente en vlees

Carnivoren vinden 80 gram vlees vaak ook voldoende, mits de andere componenten van een gerecht ook smaakvol zijn. Dit levert volgens een recent onderzoek bijna 20% CO2 besparing op.

Wat kan jij doen?

Stap over op vega

Het produceren van vlees is enorm mileubelastend. De vegetarische slager is het perfecte voorbeeld van een duurzame optie op jouw menukaart. Maak je kaart divers!

Groentegerechten eerst

Zet aantrekkelijke groentegerechten bovenaan de kaart bij de voor- en hoofdgerechten, en label deze nooit apart als ‘vegetarisch’. 

Verhouding groente en vlees

Carnivoren vinden 80 gram vlees vaak ook voldoende, mits de andere componenten van een gerecht ook smaakvol zijn. Dit levert volgens een recent onderzoek bijna 20% CO2 besparing op.

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan

Advies nodig van een duurzaamheids expert uit de horeca?

Ben je benieuwd hoe jij mee kan doen aan de verduurzaming van de horeca? Vraag een van onze experts om advies!